петък, 21 юни 2013 г.

ГЬОНСУРАТЛЪК

Правителството на Орешарски, човека на Станишев и червената мафия, се държи като някой джебчия, хванат на местопрестъплението, който се прави, че нищо не е станало. "Значи Пеевски не бил подходящият човек? Ау-у-у, какво щяхме да направим! Пардон, грешка! Вече няма  да назначаваме лоши хора, обещаваме! Ама какво пък толкова сме направили..." Сидеров и Местан продължават да разиграват с драматичен фалцет този противен провинциален театър: "Не, бе, ние не сме в коалиция, какви ги говорите! Ние сме честни хора с принципи!" - сякаш задниците им не са  лъснали с пълен блясък. Имаме си хубава турска дума за всеки от тези безочливи продажници: гъонсурат.

Всички гореспоменати са марионетки. Каква е тактиката на тези, които дърпат конците им? Траем си и чакаме хората да се разотидат в месеците за лятна ваканция. И протестите да замрат от само себе си. Снишаваме се. Както едно време другарят Живков се сниши да изчака  да премине вятърът на перестройката. Само че североизточният вятър в крайна сметка го отвя.  Сега са се снишили, белким Европа не забележи лъсналите задници.

Не трябва да им даваме нито ден, нито час покой! Протестите трябва да продължават до падане на правителството. Без да се поддаваме на провокации като тази на атакистите пред операта. Особено важно е да се протестира днес и утре, по време на заседанието на ПЕС в НДК в София! С надежда европейските социалисти да свият сармите на другаря Станишев, който показа чутовен гъонсуратлък дори и пред възмутените от него в собствената му партия.


2 коментара:

  1. за разнообразие ти предлагам един синоним на гьонсурат:
    тъпигьоз, тепегьоз, типигьоз
    (Означава: изключително нахален и/или прост човек; нахален, безочлив, безсрамен.)

    източник:http://www.bgjargon.com/

    и това правителство ще падне. и следващото след тях също. тогава- може би ще просветене.

    ОтговорИзтриване