сряда, 25 септември 2013 г.

СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА ИЛИ ИНТЕРЕСЪТ КЛАТИ ФЕСА?

 http://www.mediapool.bg/bsp-nikoga-ne-se-otreche-ot-totalitarizma-i-v-imeto-na-vlastta-se-sayuzi-s-fashistkata-ataka-news211566.html

Тези, които пращаха нашите социалдемократи по лагерите и на смърт, сега сами се представят за социалдемократи. Тези, които някога, докато бяха тоталитарна аристокрация, се представяха за лидери на пролетариата, създадоха новата българска олигархия. Тези наши капиталисти от путински тип, арогантно отказват да се откажат от тоталитарното си минало, от наследството на БКП и техни симпатизанти манифестират в заящита на Орешарски с портрети на Сталин. По путински те съчетаха тоталитарното, антидемократично наследство с  "модерното" олигархическо беззаконие.

Подобни, макар и не така драстични метаморфози претърпяха комунистите и другаде в Източна Европа. Но може би най-значителния български принос към неокомунистическото лицемерие, беше техния съюз с една откровено неофашиска партия. (Която впрочем също така безпроблемно съчетава расиската си и антисемитска идеология с неприкрито слугуване на Москва.) Ей това го няма никъде другаде освен в България! Нашата тройна коалиция на безочието.

Вместо "Съединението прави силата" на Народно събрание трябва да се  напише "Интересът клати феса".

Тези до болка познати ни истини, които месеци наред бяха викани в ушите на Оглушарски, май са стигнали и до ушите на французите. Дано да има някакъв резултат от унищожителната статия за Станишев в "Нувел Обсерватьор"!

 Но в крайна сметка всичко си зависи от нас. Никой отвън няма да ни спаси от нашите избраници. Обаче змията приспива жертвите си. И е време пак да запеем: "Стани, стани, юнак балкански, от сън дълбок се събуди!"

Няма коментари:

Публикуване на коментар