понеделник, 1 юли 2013 г.

КАЛИН ЯНАКИЕВ: БЪЛГАРИЯ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ "АТАКА"

http://kultura.bg/web/%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%B4%D1%8A%D0%BD%D0%BE/


Из статията на Калин Янакиев "Политическото дъно":
"...България се управлява от Атака.


И веднага след това осъзнаване и назоваване на факта, всички трябва да му дадат и подобаващата оценка. А тя не би могла, просто не би могла да бъде друга освен – че това е достигнатото политическо дъно.
След близо четвърт век "преход", след десетилетия мъчителни борби за демокрация и европеизация, задушавани от страховитата прегръдка на задкулисни олигархии, след десетилетни войни за унищожаване на нормалната десница, след социално-инженерното фабрикуване на партии и партийки на мафиоти, овладяване и смазване на медии, целенасочено видиотяване на маси хора, финиширахме тук – дори "столетната" партия на Георги Димитров, Тодор Живков, Андрей Луканов и Сергей Станишев, както и формированието на вездесъщия "разпределител на порциите" в държавата Ахмед Доган, да зависят във властта си от една група, която мнозина биха определили като шепа социопати."


Питане към органите на прокуратурата и г-н Цацаров:

"Ако някой лидер на политическа партия в България си позволи публично да заяви, че ако централата на партията му бъде "осквернена" от протести пред нея, ще се трошат ръце, крака и глави, какво би трябвало да бъде предприето по отношение на него?"

"...[А]ко например някой депутат от ГЕРБ поведе група от двадесетина "партийни привърженици" и на основание на депутатския си "имунитет" нахлуе (през полицейската охрана) в Българската национална телевизия и влезе с щурм в кабинета на генералния й директор, за да му иска сметка за еди-какво си, какво ще се случи още на другия ден с партията му? И ако на него самия не бъде поискан имунитета за хулиганство, нима тутакси не биха "отгърмяли" за най-малко три месеца в затвора нямащите такъв имунитет негови "придружители"? Въобще не ми се иска да си представя какъв нестихващ с години (да, с години) обществен скандал би се случил, ако БНТ бъде "превзета" по този начин от група "привърженици" на ДСБ, да кажем. Ето, това вече със сигурност ще бъде квалифицирано като "опит за държавен преврат" и "привържениците" на тази партия ще бъдат осъдени именно за такова деяние."


"Още по-нататък: на 27 юни т. г. лидерът на същата тази "политическа" партия, която в момента фактически управлява страната ни, публично обяви, че негови хора ще окупират "Орлов мост" и ще извършат "граждански арести" на "лумпените и наркоманите", които протестират от петнадесет дни в София. Аз въобще не мога да си спомня в "правния мир" на Република България да има регламентирано понятие "граждански арест". Което означава, че самата закана с подобно непозволено деяние вече представлява и би трябвало да бъде квалифицирано като заплаха за нарушаване на основни граждански свободи...Какво ли ще стане, ако някой от привържениците на тази "политическа" партия прибегне наистина до подобен "арест"?"

" ...И да, да това бяха точно "шпицкоманди" или даже още по-точно "формирования", практически идентични с онези, които ранният Хитлер е "пускал" по германските улици, за да се саморазправят с "жидомасонските плутократи"." 

Няма коментари:

Публикуване на коментар