понеделник, 3 март 2014 г.

ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК!


Трети март е денят, в който през 1878 се подписва предварителния мирен договор между Османската и Руската империи. Подписването на този договор (без българско участие) води до създаването на Третото българско царство.

С други думи Русия ни е освободила. Благодарни сме! Но ние не сме роби и не сме били такива дори под османско владичество. Така че благодарността ни не означава да коленичим и да се подчиним на нов господар.


3 март, по стар стил, е 19 февруари.  На 19 февруари  честваме годишнината от обесването на Левски.  Васил Левски е искал България сама да се освободи. Искал е България да бъде демократична република, в която всички имат равни права, независимо от националност или вяра. По това време републики са били  някои европейски страни като Франция и Швейцария. Мечтата на Левски е била европейска, а не евразийска.

1 коментар:

  1. Господин Левчев, моите уважения към вашите разбирания. Не говорете от името на Васил Левски. Левски едва ли би се зарадвал на днешна Европа. .... Абе вие евроатлантици имате много дебели кратуни! Не виждате ли в какво състояние е народът ни! Ще ми говорите за Левски... Ако той беше жив сега, вашата Европа щеше да го обяви за терорист. Трябва да си счупите тиквите за пореден път, и пак няма да мирясате.

    ОтговорИзтриване