сряда, 18 декември 2013 г.

ЦЯЛ ТРОЛЕЙ ТРОЛОВЕОказа се, че цял тролей тролове се опитват да ни извозват във Фейсбук. По партийната жица.


Управляващите си създадоха платена народна любов във вид на многохиляден митинг, събран с рейсове и влакови композиции от цялата страна.Тези, които уж ги обичат, носят по своите контрапротести и знамена на Европейския съюз и портрети на Сталин, заедно с раздадените им лозунги.

Но електронното пространство все още е безплатно и свободно. За разлика от изданията на Пеевски, които заливат Лавки и агит-пунктове по цялата страна. Създателите на тази империя не предвидиха, че младите не четат вестниците им, а се информират от интернет. Сега започват да се организират и в интернет.

Управляващите разбраха каква е силата на социалните мрежи, когато там само за два часа след посочването на Пеевски за шеф на ДАНС се организира многохиляден митинг, искащ оставката му. И оставката на правителството. Сега партизанските отряди на недолюбваната власт са се втурнали
да превземат Фейсбук  и електронните медии.

Както се вижда от публикацията на "Биволъ" и други разкрития от тези дни, води се подмолната борба за разпространяване на слухове, дискредитиращи врага, както и за симулиране на пространство, изпълнено със симпатизанти. И тази партизанска война им излиза евтино. Един-двама платени агенти в електронното простраство могат да симулират мащабно множество, могат да имитират обществено мнение.

Как се прави това? Един човек създава множество фалшиви профили или дори фалшива електронна медия. Първо, вниманието на читателите се отклонява от реалния политически въпрос към някаква конкретна личност. Второ, тази личност се оплюва било с изопачаване на истината, било с чисти клевети и лъжи. Например, студентът, чиято глава беше наранена от полицията, имал проблем с главата. Бащата на пишещия тези редове бил комунист. (Щом баща му е бил – логично е и той да е бил – кой ще ти проверява...) На Меглена Кунева пък тъстът й бил комунист. (Смешното е, че именно бившите комунисти и ка-де-сари са най-ожесточени в обвиненията, че някой имал роднини комунисти. Изглежда и за тях това е лоша биография... Не съм видял някой истински антикомунист да съди хората на класово-партиен принцип.)

Президентът Плевнелиев имал офшорки. (Оказа се, че нямал, но кой ти помни! Повтори една лъжа сто пъти и тя става истина, гласи крилатата фраза на Гьобелс.) От друга страна Бареков, или някоя там платена подлога бил най-популярният журналист или дори политик...

Какъв е смисълът да правим нови избори, когато пак същите ще ги спечелят? – разсъждава един трол. (Ами ако е толкова сигурно, че пак същите ще ги спечелят, защо управляващите толкова ги е страх от нови избори?)

Създават се фалшиви профили, които
като спящи терористични клетки
се пробуждат и активират когато има критична ситуация – да плюят протестиращите студенти, президента, всеки който мъти водата на партийно-правителствената власт. Създават се, както се разбра, цели фалшиви медии (с неизвестен автор, само и-мейл адрес), които препечатват от други безплатни медии истински новини и разхвърлят тук-там между тях партийна пропаганда.

Някои известни журналисти също се продадоха и се превърнаха в платени тролове ръмжащи и хапещи тези, които до скоро са защитавали или ръката, която доскоро ги е хранила. Появила се е по-щедра ръка...

Трафикът на тролеите с тролове нараства от ден на ден... Едва ли ще успеят да ни извозят! Но нямаше да е лошо, ако можеше всички партийни функционери да се качат на тролския си тролей и да изчезнат в измисленото от тях пространство.

Да изчезнат в пространството на мечтите си, пълно със симпатизанти на тяхната власт. Тогава ние, "интернетните лумпени" ще можем да си върнем в реалния свят, който властта е окупирала.

Няма коментари:

Публикуване на коментар