вторник, 11 юни 2013 г.

ПЛОЩАД ТАКСИМ И ОРЛОВ МОСТ


Турската полиция е атакувала протестиращите на Таксим. "Умереният" ислямист и "умерен" авторитарист Ердоган няма да се предаде лесно. Както няма да се предаде и Путин, другият "умерен" авторитарист на изток от България.

Въпреки многобройните провокации на внедрили се, или внедрени, в нашите демонстрации на "Орлов мост"през февруари лица, полицията не упражни насилие. Макар и някои да виждат тактически ход в това, Бойко Борисов подаде оставка. Медиите, които го обслужваха също мигновено го напуснаха. Някой друг дърпаше конците.

Надявам се, повечето българи си дават сметка колко опасна за България е реториката на наши видни политически марионетки, които искат да оттласнат страната ни от Европейския съюз и да я пратят в ръцете на  азиатските "умерени" нови диктатури.  Преди всичко у нас са силни интересите на Русия. Но хората на Русия напоследък ни съветват дори да заменим европейската помощ със заеми от Китай.

Гордеейки се с това, че сме мост между Европа и Азия, между Запад и Изток, не трябва да забравяме, че заветната мечта на нашите възрожденци беше да се присъединим към Европа. Най-после това стана. И дано не е за кратко!

Всъщност истинският културен мост между Европа и Азия е, и винаги е бил, Истанбул. Още когато е бил Константинопол. И в момента там има реално борба между ислямисти и про-западно настроени млади хора. Дано протестиращите устоят на полицията и дано не се пролива кръв!

Няма коментари:

Публикуване на коментар