петък, 17 май 2013 г.

Идеята за "ново СДС"


Чух идея за "ново СДС" създадено с използване на "нова изборна технология" - избор на учредително събрание с гласуване по интернет. Първо, с нови технологии се прави икономика. Нова политика се прави с нови идеи. Второ, СДС беше свързано с определена идеология и определени познати лица. Те вече са другаде. Те са в ДСБ и Синьо Единство.

Да се прави "ново СДС" е все едно да се строи нов средновековен замък за туристи. Или да се промотира "Нова Лепа Брена". (Имаше и такова през деветдесетте.)

Синята коалиция, която беше представена в отишлия си парламент и предизборно разбита от ръководството на СДС,  има шанс като дясна партия. Но не и някакво "ново СДС".

2 коментара:

  1. След като СДС не си свърши докрай работата ще трябва някой друг да я довърши , а как ще се нарича и кои ще са лицата е без значение.

    ОтговорИзтриване
  2. Има голямо значение кои ще са лицата. И какви ще са идеите. Ако нещо е "ново" няма нужда да е със старо име. И за съжаление иедеята за "ново СДС" идва от средите около старото, които рабиха Синята коалиция.

    ОтговорИзтриване